22.07.2013

Hyundai, Avrupa’da Türkiye ile büyüyecek

Star - Yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırımla İzmit fabrikasının üretim kapasitesini yıllık 200 bin adede çıkaran Güney Koreli Hyundai, Avrupa’da Türkiye ile büyüyecek.


Türkiye’deki yeni yatırım sayesinde artık Hyundai’nin Avrupa’da satılan araçlarının yüzde 90’ı yine Avrupa’da üretiliyor olacak. 2014’ten itibaren Avrupa’da senede 500 bin araç satmayı planlayan Hyundai, bu rakamın 180 binini Türkiye’den tedarik edecek.


Hyundai, Türkiye fabrikasındaki yatırımını tamamlarken, Avrupa’daki yıllık otomobil üretimini toplam 500 bin adedin üzerine çıkardı. İlk kez 1997 yılında üretime başlayan Hyundai-Assan İzmit fabrikası, Hyundai’nin Güney Kore sınırları dışında en uzun süredir üretim gerçekleştiren fabrikası olma ünvanına sahip. 2007 yılından bu yana yıllık 100 bin adetlik hacimle üretim yapan fabrika, artırılan kapasitesiyle birlikte 2014 yılından itibaren 200 bin adedin üstüne çıkmış olacak.

Hyundai Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COO’su Allan Rushforth Türkiye fabrikası nda yapılan kapasite artırımı ile ilgili olarak, “Türkiye fabrikamızda yapılan yeni yatırım ve bölgedeki üretim gücümüzün artması, Hyundai’nin Avrupa’ya artarak gösterdiği önemin en büyük göstergesi. Avrupa’daki fabrikalarımız sayesinde bölge için en doğru araçları üreteceğiz..” şeklinde konuştu.


Ağırlıklı olarak Avrupa pazarı için üretilen i20’ye ek olarak yeni i10’un üretiminin Eylül ayı itibariyle başlaması planlanıyor.

Hyundai Otomobil Fabrikası Görseli