24.12.2010

Eureko Sigorta: Türkiye ikinci evimiz olacak

Star - Uluslararası sigorta grubu Eureko B.V’nin Avrupa Bölge Direktörü David Sanderse, Hollanda’nın de Volkskrant gazetesine verdiği röportajda Türkiye’den övgü ile bahsetti.

Grubun gelecek planları arasında Türkiye’yi merkezi bir konuma getirmenin de dâhil olduğunu belirten Sanderse, “Yunanistan ve Rusya pazarında belirsizlik hakim. Bu nedenle biz Türkiye’ye odaklanıyoruz ve burada kalıcıyız. Türkiye’yi ikinci evimiz yapmak istiyoruz” dedi. Türkiye ve Hollanda sigorta sektörünü karşılaştırdığı açıklamasında Sanderse, Türkiye’nin sahip olduğu yüksek potansiyelle sigortacıların hayalini süsleyen bir pazar olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’deki şirketimiz Eureko Sigorta, 2009 yılında 2008 yılındakinin iki misli poliçe üretti. Hollanda sigorta pazarı büyümek için bu kadar büyük fırsat sunmuyor” dedi. David Sanderse, Türkiye pazarına girdikten sonra yeni şeyler öğrendiklerini belirterek, “Türkiye çok dinamik ve yaratıcı bir ülke. Garanti Bankası, ATM’leri ve çağrı merkezi kanalıyla poliçe satıyor” dedi.

Eureko B.V., 2007 yılında Garanti Sigorta’nın % 80 hissesini satın alarak girdiği Türkiye’de Eureko Sigorta markası adı altında hizmet veriyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; sigorta sektörü; finansal hizmetler; eureko; poliçe; garanti bankası; türkiye pazarı