25.02.2013

Microsoft Fatih Projesi'nde yer almak istiyor

Sabah - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile görüştü. Bakan Ergün, Microsoft'un, Fatih Projesi'nin içinde yer alma konusunda çok istekli olduğunu belirterek, ''Kendileri üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını da vurguladılar'' dedi.


Fatih Projesi konusunun Türkiye'de eğitim sisteminin, eğitim materyallerinin, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitime bakışlarını kökten değiştirecek, uzun vadeli etkiler meydana getirecek bir proje olduğuna dikkati çeken Ergün, ''Türkiye bu projeyle bilgi ve iletişim teknolojilerini geliştirmeyi, bunlarla ilgili yatırımları arttırmayı, bu konudaki sektörel gelişmeyi sağlamayı, yazılım sektörünün ve eğitim içeriklerinin Türkiye'de hazırlanmasını temin etmeyi de amaçlıyor'' diye konuştu.


Fatih Projesi'nin uluslararası işbirliklerine de açık bir proje olduğunun altını çizen Ergün, Türkiye'nin bu konuda uluslararası deneyimlerden de yararlanmak istediğini kaydetti.


Microsoft'un da bu konudaki deneyimlerinin ve çalışmalarının önemli olduğunu bildiren Ergün, şöyle konuştu:


''Şartlar da belli. Tabletlerle ilgili Türkiye'de üretim yapılması ve bu sektörün geliştirilmesi için bir Ar-Ge merkezi kurulması. Uygulamaların geliştirilmesi için açık kaynak kodlu yazılımlar olması da çok önemli. Herkesin bu koşulları dikkate alarak, sistemin içinde yer alma imkanı var. İhalelerde yer alma imkanı var. Fatih Projesi'nde yer alma imkanı var. Bu koşulları dikkate alarak, Microsoft'un da işin içinde yer alması mümkün. Zaten kendileri de çok istekli olduklarını ifade ettiler. Üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini belirttiler. Hem üretim hem yazılım konusunda yerel ortaklarla işbirliği yapabileceklerini söylediler. Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını ifade ettiler.''

 

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ict sektörü; fatih projesi; microsoft fatih projesi; microsoft türkiye; steve ballmer; nihat ergün