25.07.2011

New York’un taksileri Kocaeli’nden yola çıktı

Star - Ford Otosan Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Connect, yaz sonu New York’ta da taksi olarak kullanılmaya başlıyor. İlk etapta 200 adetlik teslimatı yapılacak olan Transit Connect’in sevkiyatı Ford Otosan Gölcük Limanı’ndan başladı. Transit Connect taksiler, Ford Otosan Kocaeli fabrikasında özel sarı renk boyalı olarak New York şehri taksi standartlarına göre üretildi. Sevkiyatın başlaması nedeniyle bir açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, araçların taksi şirketlerine pazarlama usulü ile satılacağını kaydederek, 13.000 taksinin olduğu New York’a ne kadar aracın ihraç edileceği hakkında sayı veremediklerini ifade etti.

Ford Otosan’ın Genel Müdür Başyardımcısı Grant Bellanger ise Türkiye ile ABD arasında ticari bir köprü oluşturan Transit Connect’in New York şehrinin de tercihi olmasının herkesten önce bir Amerikalı olarak kendisini sevindirdiğini belirtti. Belanger, “Global One Ford Stratejisi sayesinde Ford Otosan olarak New York’un bugünkü taksisini üretmekten gurur duyuyoruz” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; kocaeli; gölcük; ford otosan; ford; new york; transit connect; transit taksi; nuri otay; ford otosan ihracat; transit connect abd