26.02.2014

İngiliz yatırımcıların Türkiye’ye güveni tam

BloombergHT - Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, Türkiye'deki dinamiklerin ve temellerin oldukça güçlü ve dirençli olduğunu belirterek, "Bence İngiliz şirketlerinin ortak fikri orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümeye devam edeceği yönünde" dedi.


Türkiye'ye 2013 yılı sonu itibarı ile sayıları 2 bin 635’e ulaşan İngiliz şirketlerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gaunt, Türk ekonomisinin son yıllarda çok başarılı ve etkileyici bir şekilde büyüdüğünü söyledi.


Gaunt, Türk iş adamlarının Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde nasıl iş yapılacağını iyi bildiklerini vurgulayarak, "Böylece İngiliz şirketleri, Türk şirketleri ortaklığıyla buradaki pazarlara da rahatlıkla ulaşabiliyor" diye konuştu.

Orta ve uzun vadede Türkiye'den gelişmekte olan ülkelere özellikle Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerine çok daha fazla yatırım fırsatının olduğuna dikkati çeken Gaunt, bu yüzden Türkiye'nin bu noktada hala önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

Gaunt, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması noktasında birçok ilgi çekici alan bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk şirketlerinin İngiltere'ye yatırımları iyi durumda. İngiltere'den Türkiye'ye yatırımlar da artmaya devam ediyor. Türkiye'nin hala çok fazla büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda Türkiye stratejik olarak önemli bir konumda yer alıyor. Türkiye ve Türk iş adamları yüzlerce yıldır dünyanın birçok yerinde iş yapıyor. Bu yüzden Türk iş adamları Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde nasıl iş yapılacağını biliyor. Böylece İngiliz şirketleri, Türk şirketleri ortaklığıyla buradaki piyasalara da ulaşabiliyor. Bu noktada İngiliz şirketlerine uzmanlık kazandırmak istiyoruz. İngiliz şirketleri bu pazarlara Türk şirketleriyle ulaşabiliyorlar ve bu durum bizim için oldukça iyi."

Chris Gaunt Görseli
türkiye; türkiye ingiliz şirketleri; ingiliz ticaret odası; chris gaunt; bcct; türkiye ingiliz yatırımları