26.11.2013

Nestle’den Türkiye’ye yatırıma devam

Hürriyet – Dünyanın önde gelen gıda devlerinden Nestle’nin 22 milyon lira yatırım değerindeki ihracat üretim hatları Bursa Karacabey’de açıldı.


Nestle, 2012’de açılışını yaptığı kahvaltılık gevrek fabrikasının ardından, ihracata yönelik iki yeni üretim hattı kurarak, Karacabey’deki çoklu üretim tesislerini Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın başlıca üretim üslerinden biri haline getirdi. MAGGI markasıyla ‘bulyon’ üretimi yapacak yüksek teknolojili iki yeni üretim hattı ile Nestle, üretimin büyük bir bölümünü Suudi Arabistan pazarına ihraç edecek.


2012 yılını yüzde 15 büyüme ve 1.4 milyar lira ciro ile tamamlayan Nestle’nin Türkiye’ye yaptığı yatırım her yıl ortalama 100 milyon lira olarak gerçekleşiyor. Türkiye’de 100 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Nestle, Karacabey’deki çoklu üretim tesisleri’nde 2012 yılının başında da yaklaşık 85 milyon liralık yatırımla kahvaltılık gevrek fabrikasının açılışını yapmıştı.


Nestle, yeni yatırımla birlikte Türkiye’de istihdam ettiği 3800 kişiye ilave olarak, Karacabey’de yaklaşık 100‘e yakın ek istihdam sağlayacak.

Nestle Logosu Görseli