27.07.2012

Toyota, yeni model üretimi için 800 ek istihdam yaratacak

Hürriyet - Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2013 yılının haziran ayında sedan modelin üretimine başlayacaklarını belirterek, “Yılbaşından itibaren 700-800 Sakaryalı gencimizi işe alacağız” dedi.

 

Sakarya'da üretim yapan fabrikanın kalite yönüyle en iyi fabrikalardan birisi olduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu:


“Kesin rakam belli olmamakla birlikte yılbaşından itibaren 700 ila 800 Sakaryalı gencimizi işe alacağız. Daha ötesi için de ciddi şekilde çalışıyoruz. Fabrikamızın kalite neticeleri son derece iyi. Toyota’nın Japonya fabrikaları haricindeki fabrikalar içinde en iyi arabaları üretiyoruz. İnsanlarımızın yetişmiş olması, fabrikadaki Toyota sistemlerinin tam anlamıyla uygulanması, başarıda önemli etken. Türkiye'deki bütün otomotiv sanayileri kendi markalarında çok başarılı. Türk insanı çalıştığı şirkete sadakatle bağlanıyor ve çalıştığı şirkete dört ele sarılıyor. 'Ben buradan sadece para kazanayım' diye bakmıyor, her yönüyle benimseme gerçek başarıyı getiriyor. Renault'ta da Ford'da da Tofaş'ta da genelde aynı başarıyı gözlemleyebiliyoruz.”


Toyota Türkiye, 2013 yılında üretimine başlanacak C sınıfı sedan üretimi için Sakarya’daki fabrikasına 150 milyon avroluk yatırım yapacak. Yeni sedan modelin yanı sıra halen aynı tesiste üretimi süren Verso modeline devam edilirken, hatchback tipi Auris’in üretimi Toyota’nın İngiltere’deki fabrikasına kaydırılacak.


1994’te üretime başlayan ve bugüne kadar 1.2 milyar avroluk yatırım yapılan Sakarya fabrikası, halen 2 bin 700 kişilik istihdama sahip. Fabrikanın senede 175,000 araçlık bir üretim kapasitesi bulunuyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv endüstrisi; türk otomotiv sektörü; toyota türkiye; corolla yerli üretim; toyota adapazarı; toyota fabrika