29.06.2011

Türkiye, çift haneli büyüyecek

Dünya - Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Avrupa Başkanı Jeffrey Anderson, Türkiye'nin giderek büyüyen ve etkileyici bir ekonomisi olduğunu belirterek, 2011 yılının ilk çeyreğinde ekonomik büyümenin çift haneli rakamlar seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Garanti Bankası’nın davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Anderson, bankanın özel bankacılık müşterilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ekonomisinin performansına değindi. Türkiye ekonomisinin etkileyici olduğunu ve oldukça ön planda yer aldığını belirten Anderson, Türkiye'nin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası’nda çok ciddi bir büyüme olduğunu söyledi.

Anderson, "Ben Türkiye’de ilk çeyrek için çift haneli bir büyüme bekliyorum. Bunu bekleyen birçok gözlemci de var. Biz yıllık büyümenin çok önemli ölçüde gerçekleşeceğini bekliyoruz" dedi. Enflasyonun düştüğünü, kamu borçlarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranının da gerilediğini belirten Anderson, " Türkiye, burada da gelişmekte olan piyasaların en iyisidir " değerlendirmesinde bulundu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ekonomik büyüme; türkiye gsyh; büyüme oranı; türkiye büyüme tahmini; türkiye 2011 büyüme; uluslararası finans; jeffrey anderson