29.09.2011

POSCO’dan 350 milyon dolar yatırımla 1.000 kişiye istihdam

Star - Güney Koreli POSCO, ortakları Kibar Holding ve Daewoo International ile Türkiye’deki en büyük Kore yatırımı olan, yıllık 200 bin tonluk paslanmaz çelik üretim tesisi için Kocaeli’de temel attı. Geçtiğimiz Aralık ayında 350 milyon dolar tutarında yatırım kararı alan POSCO, Mayıs 2013 yılında üretime geçecek olan tesisle bin kişiye istihdam sağlanacak. Temel atma törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Yatırım Destek Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, Kibar Holding Yönetim Kurulu ve POSCO şirketinin yetkilileri katıldı.


Temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, POSCO Assan TST şirketi tarafından yapılan yatırımın cari açık sorunu konusunda önemli bir etkiye sahip olacağının altını çizerek, ithalatı 100 milyon dolar azaltıp ihracatı 240 milyon dolar artıracağını söyledi.


POSCO CEO’su Chung Joon-Yang ise tesisin Türkiye’deki en büyük Kore yatırımı olduğuna dikkat çekerek, üretim kapasitesinin Doğu Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu vb. komşu ülkelerin taleplerine de yanıt verecek kapasiteye sahip olacağını vurguladı.


Kasım 2010’da Güney Kore’de gerçekleşen G-20 toplantıları sırasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen bir toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sonucu yatırım kararı aldıklarını hatırlatan Chung Joon-Yang “Sayın Erdoğan’a ve geçtiğimiz Ağustos ayındaki görüşmelerimiz için Sayın Çağlayan’a, ayrıca ilk günden bu yana, tüm süreçte bizlerle olan TYDTA’ya teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; çelik üretimi; demir-çelik sektörü; POSCO; kibar holding; tydta; başbakanlık yatırım; ilker aycı; daewoo; izmit; çelik haddeleme