30.11.2012

İspanyollar yatırıma geliyor

Milliyet - Ekonomi Bakanı Çağlayan, İspanyol firmalarının Türkiye'deki yatırımlarını büyüteceğini, 3 firmanın da Türkiye'de yatırım planları olduğunu açıkladı.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yazılı açıklamasında, 27 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya'da gerçekleştirilen CEO toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Enerji, inşaat, altyapı, bankacılık, borsa işletmeciliği, demiryolu, perakendecilik, sigorta, basın-yayın ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren bu firmaların toplam cirosunun 202 milyar avro ve istihdam sayısının 1 milyona yakın olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, şunları kaydetti: ''CEO'lardan bir kısmının şirketleri halen Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Türkiye'de bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, tekstil ve otomotiv alanlarında yatırımları bulunan, BBVA, CAF, Inditex, Mapfre, Essentium, Comsa, Mango, Tecnicas Reunidas ve Gestamp firmaları Türkiye'deki yatırım ortamından memnun olduklarını ve yatırımlarını büyüterek devam edeceklerini belirtti. İspanyol firmalar, Türkiye'yi yatırımlarında öncelikli ülke olarak görüyorlar. İspanyol yatırım matadorları, çıkışı Türkiye yatırım arenasında görüyorlar. Bu, Türkiye'nin ne kadar doğru yolda olduğunun uluslararası yatırımcılar tarafından da tescilidir.''

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ispanyol yatırımcı; türkiyedeki ispanyol şirketleri; zafer çağlayan; bbva türkiye; türkiye-ispanya ticaret