31.08.2015

Japon ortaklı Mars, Türkiye'de şirket alarak büyüyecek

Dünya - Japon lojistik devi Hitachi’nin Türkiye’yi bölgenin üssü yapmak için yüzde 51 hisseyle ortak olduğu Mars Lojistik, yatırımda hız kesmiyor. Geçtiğimiz aylarda iki yeni depo açan şirket, 500’lük alımdan sonra 200 aracı daha filoya ekledi. Ancak bu yatırımlar da artan talebe yetmeyince şirket yeni yatırım planlarını masaya koydu. Mars Lojistik Genel Müdürü Ali Tulgar, “İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarına iki yeni depo açmayı planlıyoruz. Ayrıca, yurtiçinde şirket satın almak için araştırma yapıyoruz” dedi.

 

Mars Lojistik, merkez İstanbul Yenibosna olmak üzere, Ambarlı, Tuzla, Esenyurt, Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Şakirpaşa Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda şubeleri bulunuyor. Binden fazla çalışanı olan şirketin yurtdışında ise Lüksemburg, Trieste, Guangzhou ve Shanghai’da şubeleri bulunuyor. Şirket Japon ortağı ile birlikte bölgenin yanı sıra Uzakdoğu’da da büyüme hedefliyor.


Japonlarla ortaklığın başarılı yürüdüğünü belirten Genel Müdür Ali Tulgar, “Uzakdoğu’da zaten iyi bir trafiğimiz vardı. Şimdi Japon ortakla bu bölgeye atılımlar başladı” dedi. Yurtiçinde başka şirketlerin satın alınmasıyla büyüme öngördüklerini açıklayan Tulgar, “Şirketleri inceliyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Henüz bize uygun altyapıda bir şirket bulmadık. Lojistiğin her alanından olabilir bu şirket. Depolama ya da dağıtım şirketi olabilir. Birkaç alternatifi değerlendiriyoruz”, şeklinde konuştu.

Yükleme Yapan Tır Görseli