31.10.2013

İlker Aycı: Türkiye pek çok alanda sıçrama yaptı

İHA - Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, “Türkiye çok ciddi bir özelleştirme programını devreye soktu ve son 10 yılda önemli başarı gösterdi. Ülkemiz pek çok alanda sıçrama yaptı” dedi.


Devletin zirvesini ağırlayan 5. İzmir İktisat Kongresi öğleden sonra panel oturumlarıyla devam etti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panele konuşmacı olarak katılan TYDTA Başkanı İlker Aycı, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar nezdinde sürekli yükselmesini sağlamak için ülkenin iş ve yatırım potansiyelini dünyaya tanıtma konusunda hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.


Türkiye’nin potansiyelinin altında bir yatırım çeken ülke konumunda olduğunu ifade eden Aycı, “Bizim potansiyelimiz; ekonomimizin ölçeği, müteşebbislerimizin kalitesi, sektörel dağılımımız ve çeşitliliğimiz, gelişmiş altyapımız, nitelikli insan sermayemiz, çevre ülkeler ile olan etkileşimimiz, kültürel, tarihi, ticari ve siyasi bağlarımız. Bunların her biri uluslararası yatırımcıların gözünde Türkiye’yi başka bir yere koyuyor..”, dedi.


Türkiye’nin küresel ekonomik krizi başarı ile atlatmış bir ekonomi olduğuna dikkat çeken Aycı, 2002 yılından itibaren ülkenin uluslararası yatırım çekme konusuna ciddi biçimde eğildiğini ve bu bağlamda geçtiğimiz 10 yılda önemli aşama kaydettiğini ifade etti.


 

İlker Aycı'nın Çekilmiş Fotoğrafı