1.07.2016

Bank of Bahrain & Kuwait İstanbul’da temsilcilik açıyor

AA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bank of Bahrain & Kuwait’e (BBK) Türkiye’de temsilcilik açma yetkisi verdi. Bahreyn merkezli BBK’nın hissedarları arasında Bahreyn Krallığı üyeleri, Kuveyt Yatırım Otoritesi ve Bahreyn Emeklilik Fonu bulunuyor. Bankanın hisseleri aynı zamanda Bahreyn Borsası’nda işlem görüyor.

 

2015 yılı sonu itibarıyla bankanın aktif toplamı bir önceki yıla göre % 4,3 artarak 9,6 milyar ABD dolarına ulaştı. BBK’nın özkaynak toplamı ise aynı dönemde 957 milyon ABD doları oldu (2014: 952 milyon ABD doları).

 

Bankanın Kuveyt, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde şube ve temsilcilikleri bulunuyor. Bireysel ve ticari bankacılık alanlarında faaliyet gösteren BBK, temsilcilik açmak için Türkiye ve Bahreyn bankacılık otoritelerinden gerekli lisans işlemlerini tamamlamış oldu. Banka bu ofis ile birlikte, Bahreyn ve KİK ülkeleri ile iş yapmaya istekli potansiyel müşteriler, finansal kurumlar ve yerel şirketler arasında iş birliği sağlamayı amaçlıyor.

 

Yakın zamanda 250 milyon ABD doları sermaye artırımına giden banka, bu tutarı Türkiye gibi stratejik büyüme planı olan ülkelerde kullanmayı amaçlıyor.

BBK Logosu