19.12.2016

Bunge, Ana Gıda'yı satın aldı

Türkiye dahil 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren ABD merkezli tarım ürünleri şirketi Bunge, Türk tohum ve zeytinyağı üreticisi Ana Gıda'yı satın almak üzere anlaşma imzaladı.

 

Anadolu Endüstri Holding ve SEEF Foods'un sahibi olduğu Ana Gıda, Türkiye'de satılan üç ünlü zeytinyağı markasının sahibi: Komili, Madra ve Kırlangıç. Hisse devri, 2017'nin ilk çeyreği içinde sonuçlandırılacak. Bunge, sözleşmenin şartlarına göre Ana Gıda'da Anadolu Endüstri Holding'in sahip olduğu yüzde 55,25 ve SEEF Foods'un sahip olduğu yüzde 44,75 oranındaki hisseleri satın alacak.

 

Satın alma hakkında konuşan Bunge EMEA CEO’su Tommy Jensen, Bunge'nin Ana Gıda'yı satın almasının üst sınıf zeytinyağı kategorisindeki ürün yelpazesine çeşitlilik katacağını belirtti. Bu anlaşma ayrıca tüm fiyat segmentlerinde güçlü bir bitkisel yağ portföyü sağlayarak, Bunge'nin EMEA bölgesinin en büyük ve en hızlı gelişen yemeklik yağ pazarlarından birinde hali hazırda var olan faaliyetlerini güçlendirmesini sağlayacak.

 

Bunge, dünyanın en büyük yağlı tohum, bitkisel yağ ve küspe üreticileri arasında yer almaktadır. Şirket, ayrıca dünyanın önde gelen şişelenmiş rafine bitkisel yağ tedarikçilerinden biridir. Türkiye'de 2000 yılından beri faaliyet göstermekte olan Bunge, yerli üretim veya ithal ayçiçeği, kanola ve soya gibi yağlı tohumları çeşitli tesislerinde işleyip bunların dağıtımını yapmaktadır. Türkiye'nin Ege ve Marmara bölgelerinde tesisleri bulunan Bunge, ülkenin yemeklik yağ, tahıl ve hayvan yemi sektörlerinde başlıca tedarikçileri arasındadır.

Zeytinyağı Görseli