19.12.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6. Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ne Katıldı

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin Budapeşte'de gerçekleşen 6. toplantısına katıldı. Toplantının ardından ortak bir basın toplantısında Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ile birlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek düzeyli temasların ikili ilişkiler üzerindeki olumlu etkisini vurguladı. 

“Bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla ticaret hacmimiz geçtiğimiz yılı geride bırakarak 4 milyar dolara yaklaştı, 6 milyar dolarlık müşterek hedefimize ulaşmakta kararlıyız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu çerçevede mevcut karma ekonomik komisyon mekanizmasına ilaveten ekonomi ve ticaret ortak komitesini tesis ettik. Ortak komitenin ilk toplantısını önümüzdeki aylarda Türkiye'de düzenleyerek ticaret ve yatırımlarımıza ivme kazandıracağız. Karşılıklı yatırımları teşvik ediyor, firmalarımızın gerek Macaristan'da, gerek Türkiye'de, gerekse üçüncü ülkelerde iş birliğini destekliyoruz. Hâlihazırda verimli bir iş birliğine sahip olduğumuz savunma sanayii ve enerji gibi alanlarda bağlarımızı daha da güçlendirmeyi planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orbán başkanlığında gerçekleşen toplantıda 17 anlaşma imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik etti.
" src=
Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi; Yatırım