4.02.2010

DHL, Türkiye'yi yatırım merkezi yapıyor

 

Akşam - Küresel lojistik devi DHL, Türkiye ile Güney Asya Pasifik arasındaki hatta ticari taşımacılık hacminin % 300 oranında arttığını açıkladı. DHL Global Forwarding verilerine göre, Tayland'dan Türkiye'ye hava kargosu % 100'ü aşan büyük bir artış gösterirken, Türkiye-Singapur hattındaki hacimde % 300 ile olağanüstü bir büyüme kaydedildi. Deniz kargosunda hem Malezya hem de Tayland'dan Türkiye'ye yapılan taşımacılık hacmi % 110 oranında bir sıçrama gösterdi.

 

Türkiye'yi ziyaret eden DHL Global Forwarding Güney Asya-Pasifik CEO'su Amadou Diallo ve DHL Global Forwarding Orta Doğu ve Afrika CEO'su Enver Moretti, "Türkiye'ye yatırımlarının artacağını" açıkladı. Moretti, "Türkiye’deki etkinliğimizi artırmak için stratejik birleşmeler ve ittifaklar yapmayı planlıyoruz. Türkiye ile özellikle Afrika kıtasının Sahra’nın altında kalan kısmı arasındaki ticaret hattını güçlü bir şekilde desteklemeyi hedefliyoruz. Çünkü Türkiye'den bu bölgeye doğru uçuşlar gerçekleşecek" dedi. Moretti ayrıca Türkiye'den İran pazarına da gireceklerini ifade etti.

 

DHL Express ve DHL Global Forwarding'in Türkiye'de 2000’den fazla çalışanı bulunduğunu vurgulayan Diallo ise şunları söyledi: "Avrupa'ya açılmak için Türkiye bir merkez. Türkiye'de moda yetkinlik merkezi açacağız. Tekstilde üretim Asya ülkelerine kayıyor. Bu nedenle Türkiye modada bir tasarım merkezi olmaya çalışıyor. DHL olarak moda yetkinlik merkezi ile Türkiye'de faaliyet gösteren firmalara destek olmayı amaçlıyoruz."

/Style%20Library/Invest/images/news.png