23.01.2023

EBRD, Türk Perakende Devi DeFacto'nun Hissedarı Oldu

​Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBR​D), Türk giyim perakendecisi DeFacto'nun azınlık hissesini 59 milyon ABD doları karşılığında satın aldı.

Bu anlaşma ile DeFacto, küreselleşme çabalarının bir parçası olarak  büyümeyi ve yeni pazarlara açılmayı amaçlıyor. DeFacto, bu anlaşmayı Avrupa'daki başarısını arttırmak ve yeni nesil franchise ve e-ticaret modellerini geliştirmek için bir fırsat olarak karşıladı.

EBRD Türkiye Başkan Yardımcısı Hande Işlak şunları ifade etti: “EBRD, Türkiye'deki sağlam, uluslararası ve çeşitlilik içeren pazarı destekleme hedefini sürdürüyor ve DeFacto ile ortaklığımızı bu hedefe yönelik hayati bir adım olarak görüyoruz. DeFacto, hem sektörde hem de ülkede itici bir güç konumuna gelme potansiyeline sahip. Kapsayıcılığını güçlendirmekte olan bu şirkete kaynak sağlamaktan mutluluk duyuyoruz."

DeFacto CEO'su İhsan Ateş şunları söyledi: “2022'de yeni pazarlara giriş yaparak mağaza sayımızı artırdık. Rekor ihracat rakamlarına ulaştık ve e-ticaret rakamlarımızı büyüttük. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile olan ortaklığımızı, uzun vadeli küresel başarımızın güçlü bir kanıtı olarak görüyoruz."

EBRD, Türkiye'de öncü kurumsal yatırımcıdır. 2009 yılından bu yana başta özel sektör olmak üzere ülkenin çeşitli sektörlerine yaklaşık 17 milyar Avro yatırım yapmıştır.

Defacto, 90'dan fazla ülkede güçlü bir uluslararası varlığa sahip küresel giyim perakende şirketidir.​

" src=
EBRD; DeFacto; Yatırım; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası; Türkiye