19.01.2023

Alibaba, Türkiye’ye 1 Milyar ABD Doları Yatırım Yapmayı Planlıyor

​​Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba Group, Türkiye'ye 1 milyar ABD doları tutarında yat​ırım yaparak İstanbul Havalimanı'nın yanında bir lojistik merkezi ve Ankara'da bir veri merkezi inşa etmeyi planlıyor.


Alibaba'nın Direktörü ve Başkanı J. Michael Evans, Sabah gazetesiyle yaptığı röportajda şunları söyledi: "İstanbul Havalimanı'nda ciddi bir yatırım planımız var. Buradan da Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu e-ihracat planlarını değerlendirebiliriz. Toplamda 1 milyar ABD dolarının üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz."

Evans, Alibaba'nın Türkiye'yi çok güçlü bir üretim üssü olarak gördüğünü ve uzun vadede Türkiye'de pek çok fırsatın bulunacağını ifade etti.

Evans şunları ekledi: “Türkiye'de mükemmel bir üretim kapasitesi var ve bu da Türkiye'yi bu bakımdan dünyanın en avantajlı ülkesi yapıyor. Türk KOBİ'lerine yatırım yapmaya devam edeceğiz." 

Alibaba, Türkiye'nin değeri on milyar ABD dolarını geçen ilk şirketi olan Trendyol'a şimdiden önemli miktarda yatırım yaptı ve yüzde 86,5 hissesini satın aldı. Evans, Trendyol'u tercih etmemizin nedeni, modern teknolojisi ve büyük potansiyeliydi, dedi.​
" src=
Alibaba; Türkiye; Yatırım; Lojistik Merkezi; Veri Merkezi