23.01.2023

Türkiye 2053 Yılına Kadar Net Sıfır Emisyona Ulaşmayı Hedefliyor

​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Ocak'ta Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Türkiye'nin üstün araştırma ve geliştirme kaynakları, enerji teknolojileri, tıbbi biyoteknoloji, ulusal inovasyon gibi birçok alanda gösterdiği başarılara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bilim ve teknolojide kat ettiğimiz mesafe sayesinde Türkiye Yüzyılına güçlü bir şekilde giriyoruz. Şimdiki hedefimiz 2053 ve o yıl için vizyonumuzu hem ülkemiz hem de tüm dünya için önemli bir konu olan yeşil kalkınma etrafında şekillendiriyoruz. Paris İklim Sözleşmesi taahhüdümüzün bir parçası olarak hedefimiz, 2053 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda Türkiye'nin 20 yıl, 15 yıl ve 10 yıl önce ortaya koyduğu hedeflere ulaşmakla kalmayıp onları aştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bilim ve teknolojinin lokomotifi konumunda olan savunma sanayisindeki başarımız bunu en iyi kanıtıdır. 81 ilimizi kapsayan bilim ve teknolojideki ilerlememiz her geçen gün yeni sonuçlar veriyor." diyerek sözlerine devam etti.
" src=
Recep Tayyip Erdoğan; Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon; Türkiye; enerji; AR-GE