18.01.2023

Yatırım Ofisi 5G@EndTech Hızlandırma Programına Katıldı

​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türk teknoloji girişimlerinin 5G altyapısıyla geliştirilen imalat endüstrisi çözümlerini sergilediği 5G@ EndTech Üretim Teknolojileri Girişim Hızlandırma Programı'na katıldı.

5G@EndTech Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yatırım Ofisi, KOSGEB, TÜBİTAK TÜSSİDE, Arçelik, Nokia ve Türk Telekom işbirliğiyle hazırlandı.

Program kapsamında Türk teknoloji girişimleri, iş sağlığı ve güvenliğinden fabrikada anlık denetim ve görüntülemeye, imalat sanayinde verimlilik, maliyet ve güvenliği artıracak 5G destekli çözümler geliştirdi.

Bakan Varank, “Program kapsamında, 13 teknoloji şirketine, fikirlerinin ürünleşmesi ve ticarileştirilmesi noktasında her türlü destek sağlandı. Girişimlerimiz bugün kullanım senaryolarını sundular. Çok kısa diyebileceğimiz sürelerde çok önemli çıktılar elde ettik." dedi.

Ardından kürsüdeki yerini alan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin sürdürülebilirlik eğilimleri doğrultusunda hızlı bir dijital dönüşümden geçtiğini belirterek, uluslararası 5G teknolojisiyle ilgili bilgilerin yerelleştirilmesinin önemini vurguladı.​​

" src=
Ahmet Burak Dağlıoğlu; Mustafa Varank; Türkiye; 5G@EndTech; Teknoloji