10.06.2020

EBRD ve JPMorgan Chase Vakfı Türkiye'deki KOBİ'leri Destekleme Kararı Aldı

​​10 Haziran'da yayınlanan açıklamaya göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile JPMorgan Chase Vakfı, Türkiye'de özellikle kadınlar tarafından yönetilen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ'ler) desteklemek için güçlerini birleştirdi.

EBRD ve JP Morgan Chase Vakfı, EBRD'nin İş Dünyasında Kadınlar programı kapsamında Türk kadın girişimcileri birlikte finanse edecek. JPMorgan Chase Vakfı, kadınların ekonomiye katılımını desteklemek amacıyla bankayla ilk kez iş birliği yapan hayırseverlik vakfı oldu.

Tahsis edilen finansmanla, Türk kadınlarının iş dünyasında karşılaştıkları sorunlara teknik bilgi ve fırsatlar açısından çözüm bulmalarını sağlayacak yepyeni bir dijital platform kullanıma sunulacak. 

Kadınların liderliğindeki işletmeleri desteklemek, EBRD'nin faaliyet gösterdiği bölgelerdeki önceliklerinden biri. Banka, işletmelerin avantajlarını ve olası fırsatlarını belirlemek için çevrimiçi bir araç olan Business Lens'i kullanıyor. Business Lens ile desteklenen dünya çapındaki 7 binden fazla kadın girişimcinin 2 bin 500'ü Türk.

Banka yaptığı açıklamada, "Kadınların ekonomiye daha fazla katılımı ve cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasıyla, ülkede genel refahın artacağı bekleniyor." sözleriyle programın önemini vurguladı. Benzer şekilde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce çocuklu kadınları iş gücüne katılmaya teşvik etmek için bir dizi finansman düzenlemesi yapmıştı.
 
Son 11 yılda EBRD, Türkiye'deki birçok sektöre 12 milyar Euro'dan fazla yatırım yaptı. Bankanın Türkiye portföyü şu anda 7 milyar Euro ve bu rakam, bankanın yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında en yükseğidir. 
Temsili İş Anlaşması Görseli