24.03.2021

EBRD ve Goldman Sachs DgPays’e Yatırım Yapacak

​Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Goldman Sachs Türkiye'nin dijital ödeme sistemi sağlayıcısı DgPays'e yatırım yapma kararlarını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre yatırım, şirketin ürünlerini ve hizmetlerini genişletme ve yüksek teknolojiyle yeni ürünler sunma planlarını destekleyecek.

Yatırım turu yetkili mercilerden onayların alınmasının ardından Türkiye'de bugüne kadar FinTech alanında yapılan en önemli uluslararası yatırımlardan biri olacak.

DgPays kurucusu ve CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu “Bu ortaklık, mevcut ürün ve hizmetlerimizi uluslararası trendlere paralel olarak genişletme ve açık bankacılık gibi geliştirdiğimiz yeni ve yüksek teknoloji ürünleri yerel ve küresel pazarlara sunma stratejimizi kolaylaştıracak.

Bizim enerjimiz ve girişimci ruhumuz, ortaklarımızın geniş ağı ve tecrübesiyle birleştiğinde, çok yakında başarısıyla anılan bir platform olacağız. Ülkemize uluslararası doğrudan yatırım getirmekten de memnuniyet duyuyoruz" dedi.

2017'de kurulan DgPays, bankaların dijital ödeme yapıları ve alternatif ödeme kanallarını güçlendiren bir finansal teknoloji şirketi olarak ön plana çıkıyor. Yenilikçi finansal hizmetlerin ve ürünlerin yanı sıra 9,2 milyon kredi kartı, 3.200 ATM ve 150.000'den fazla satış noktası ile faaliyet gösteriyor. ​​

" src=