3.05.2010

Karadeniz’in GAP’ı olması beklenen Filyos’ta yatırımcı kuyruğu

 

Dünya - Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Irmağı çevresinde oluşturulan sanayi bölgeleri projesine rekor yatırımcı ilgisi gözleniyor. T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) koordinasyonunda ilerleyen projeye yatırım yapmak için dördü yabancı olmak üzere 16 grubun şimdiden başvuru listesinde olduğu haber veriliyor.

 

Demir-çelik, çimento, mobilya, gemi inşa, enerji ve lojistik sektörlerinin yer alacağı Filyos Projesi’nde bir lojistik liman ve dört bölgeye ayrılmış sanayi yatırımlarına yer verilmesi öngörülüyor. Projede yer alan liman için birkaç ay içinde ihaleye çıkılması beklenirken, 5000 dönümlük alan için kamulaştırma safhası da tamamlanmış durumda. “Karadeniz bölgesinin GAP’ı” olarak da tanımlanan projenin koordinasyonunu üstlenen TYDTA, bölgeyi bir sanayi üssüne dönüştürecek projeye ilgi gösteren yatırımcılarla görüşmeleri de yürütüyor. Konuyla ilgili bilgi veren TYDTA Başkanı Alpaslan Korkmaz, “Seneye kazmalar vurulur. Milyarlarca dolarlık yatırım, 5-10 bin kişilik doğrudan istihdam bekliyoruz” diyerek Filyos Projesi’nin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını ve potansiyel yatırım miktarının şimdiden 10 milyar ABD doları seviyesine ulaştığını söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
filyos projesi; zonguldak; çaycuma; tydta; alpaslan korkmaz; sanayi bölgesi; lojistik liman; Demir-çelik; çimento; mobilya; gemi inşa; enerji