28.01.2021

Fransız Yenilenebilir Enerji Devi Türkiye'ye Yatırım Yapıyor

​​Fransız yenilenebilir enerji üreticisi Albioma, 26 Ocak’ta yaptığı bir açıklama ile şirketin Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali’nin yüzde 75 oranındaki hissesini, mevcut sahibi BM Holding’den satın almaya karar verdiğini duyurdu. 

Dünya çapında 910 MW kurulu güce sahip Albioma, ilk jeotermal enerji santralini satın alarak Türkiye'deki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu. 

Yatırım hakkında konuşan Albioma Başkanı ve CEO’su Frédéric Moyne, “Grubumuza jeotermal enerjide yeni ve oldukça endüstriyel bir iş fırsatı geliştirme imkânı sağlayan Gümüşköy enerji santralini satın aldığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. İlk projede tanınmış bir yerel oyuncu ile yaptığımız ortaklık bize bu işteki uzmanlığımızı hızlı bir şekilde geliştirme fırsatı verecek,” dedi.  

Şirket, jeotermal kapasitesi olarak dünyada dördüncü sırada bulunan Türkiye'nin, jeotermal sektörünün gelişimi için büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. 

2013 yılında 13 MW kapasite ile devreye alınan Gümüşköy enerji santrali, ek 10 yıl uzatma hakkı ile 2040 yılına kadar geçerli bir lisansla faaliyet göstermektedir.
Jeotermal Enerji Santrali Görseli