1.06.2020

Oyun Devi Zynga Türk Şirketi Peak’i Satın Aldı

​​ABD’nin önde gelen küresel oyun firmalarından Zynga, Türk oyun şirketi Peak’ı 1,8 milyar Amerikan doları karşılığında devralmaya karar verdiklerini​ duyurdu.
 
Zynga'nın bugüne kadar yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan bu satın almanın 2020’nin üçüncü çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Global oyun devi, yatırımın 900 milyon Amerikan dolarının nakit, 900 milyon Amerikan dolarının ise hisse şeklinde yapılacağını belirtti. 

Zynga tarafından yapılan açıklamada, “Peak dünyadaki en iyi bulmaca oyunu üreticilerinden. Biz de böylesine yaratıcı ve hevesli bir yeteneği şirketimize kazandırdığımız için son derece heyecanlıyız,” dendi. Peak’in en önemli iki oyunu olan Toon Blast ve Toy Blast’ın, günde toplamda ortalama 12 milyon kullanıcısıyla Zynga’nın günlük kullanıcı sayısını %60’tan fazla artırması bekleniyor.

FarmVille ve Zynga Poker gibi popüler oyunlarıyla tanınan Zynga, Türk oyun şirketi Gram Games’i 2018’in Haziran ayında 250 milyon Amerikan doları karşılığında satın almıştı.​​
Zynga ve Peak Anlaşma Görseli
zynga; peak; oyun; satın alma; farmville