21.12.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Altyapı Projeleri Türkiye'ye Daha Fazla Uluslararası Yatırım Çekmeye Yardımcı Olacak

​​19 Aralık tarihinde Kuzey Marmara Otoyolu’nun altıncı kesim açılışına video konferans yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için ihtiyaç duyulan altyapının tamamlanmasıyla, ülkenin yerli ve uluslararası yatırımcılar için giderek artan bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl önce ulaşım sektöründeki yetersizlikler yüzünden Türkiye'nin maruz kaldığı dezavantajlara dikkat çekerek, “2002 yılında ülkemizdeki duble otoyol toplam uzunluğu sadece 6.100 kilometreydi. Biz bunu 28.000 kilometreye çıkardık. Türkiye'nin otoyollarının uzunluğunu neredeyse ikiye katladık,” dedi. 

Geçtiğimiz 18 senede 880 milyar TL'den fazla kaynağın sadece ulaşım yatırımlarına ayrıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2003 yılından beri Türkiye'nin 220 milyar dolar değerinde uluslararası yatırım çekmesi, bu yapılan yatırımın en önemli dayanağıdır. Bu, önümüzdeki dönemde daha büyük atılımların geleceğinin de habercisidir,” dedi.​
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı