2.09.2020

Yatırım Ofisi ve NUMOV Webinarda Buluştu

​​Yatırım Ofisi ve Alman Yakın ve Orta Doğu Derneği (NUMOV), 1 Eylül’de “Türkiye Alman Ortakları ile Yeni Döneme Nasıl Hazırlanıyor” başlıklı bir dijital konferans düzenledi. Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Yatırım Ofisi Başkanı A.Burak Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi Direktörü Necmettin Kaymaz ve Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young internet üzerinden gerçekleştirilen konferansa katılanlar arasındaydı. 

Konferansta Almanya-Türkiye arasındaki ikili ekonomik ilişkiler gözden geçirilirken, Alman şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarını arttırma fırsatları değerlendirildi. 

Konferansta bir konuşma yapan Yatırım Ofisi Başkanı A.Burak Dağlıoğlu ilk olarak katılımcılara Türk hükümetinin salgını başarıyla yönetmesiyle ilgili brifing verdi. Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uygulanan doğru politikaların ve önlemlerin çok iyi sonuç verdiğini ve Türkiye ekonomisinin salgından en az zararla çıktığını söyledi. 

Salgın sırasında Türkiye’ye uluslararası yatırımların gelmeye devam ettiğini belirten Dağlıoğlu, “Dünyanın her yerinden Türkiye’nin birleşme ve satın alma pazarına yatırımların arttığını gördük. Finans teknolojisinden oyun endüstrisine, imalattan hizmete kadar, önemli birleşme ve satın alma anlaşmaları duyuruldu,” şeklinde konuştu. Dağlıoğlu bu yatırımlara, Alman Calderys Deutschland’ın ana şirketi Imerys, İsviçre merkezli Firmenich, Austria Post, ve Umdasch şirketleri tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen satın almaları ve Hyundai’nin i20 modelinin seri üretimine Türkiye’de başlamasını örnek gösterdi. 

Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki uzun süreli dostluğu dikkat çekerek Türkiye’nin Alman yatırımcılara son derece önem verdiğini ifade etti. 
Yatırım Ofisi ve NUMOV Ekibi Webinar Buluşmasından Görsel