12.06.2020

Yatırım Ofisi Başkanı Globalturk Capital’in Yatırım Ortamı Konulu Web Seminerine Katıldı

Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, 12 Haziran'da Globalturk Capital tarafından düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Rıza Tuna Turagay'ın da katıldığı "Türkiye'nin Yatırım Ortamı - Hükümetin Perspektifi" konulu web seminerine katıldı.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin COVID-19 salgınına karşı aldığı önlemlerden bahsetti. Türkiye'nin başarısının artık hem uluslararası hem de akademik açıdan tanındığını vurguladı.

"Türkiye hazırlıksız yakalanmadı. Türkiye, kamu özel iş birlikleri aracılığıyla devasa boyutta modern şehir hastaneleri kurarak sağlık altyapısına büyük yatırımlar yapıyor. Meridiam, EBRD ve IFC gibi uluslararası fonların ve kurumların sağlık sektöründeki kamu özel iş birliği projelerinde önemli bir rol oynadıklarını belirtmek gerekir." dedi.

Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin korunması için önlemler alınırken alınan sağlık önlemleriyle de salgına karşı mücadeleye öncelik verdiğine dikkat çekti. Türkiye, COVID-19'a karşı gerekli tüm tedbirleri alırken ekonomik faaliyeti canlı tutmaya çalıştı.

Dağlıoğlu, "Salgının bazı sektörler üzerindeki olumsuz etkisi kısa vadede daha şiddetli olmasına rağmen orta ve uzun vadede daha fazla fırsat ortaya çıkabilir." dedi.  "Aslında, özel sermaye yatırımcıları böyle zor zamanları bir fırsat olarak görüyor. Önceki krizlerde de görüldüğü gibi, kriz sırasında ve sonrasında agresif yatırım yapanların daha güçlü getiriler sağlamaları muhtemel."​​

" src=