9.07.2021

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi GVC Konuşmalarının Dördüncüsüne Ev Sahipliği Yaptı

​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve AmCham Türkiye, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir E. Gül, Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karter'in katılımıyla 8 Temmuz 2021 tarihinde “Vergi Mekanizmaları" konusunda, GVC Konuşmalarının dördüncüsünü başarıyla gerçekleştirdi.

Seminerde,  GVC katılımını artırmak amacıyla yatırımcıların ilgisini çekmek için vergi mekanizmalarının önemi konusu masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Erdem, son yirmi yılda uygulamaya konulan reformları ve bunların Türkiye'nin iş ortamını ve vergi mevzuatını nasıl önemli ölçüde iyileştirdiğini vurguladı.

Erdem sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye, son yirmi yıldır kapsamlı yapısal reformlar yoluyla yatırım ortamını iyileştiriyor. Sonuç olarak Türkiye, OECD'ye göre en iyi reformculardan biri olarak ortaya çıkarak yatırım ortamını önemli ölçüde geliştirdi." Erdem, "Türkiye, yenilenebilir enerjide kurulu kapasitelerini daha da artırmaya kararlıdır" dedi.
" src=