12.07.2021

Bakan Elvan İngiliz Yöneticilerle Çevrimiçi Toplantı Düzenledi

​Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası'nın (TBCCI) moderatörlüğünde 8 Temmuz'da İngiliz iş adamları ile video konferans üzerinden bir araya geldi.

İngiltere iş dünyasının önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda Elvan, “Ekonomik Görünüm ve Reform Programı" adlı bir sunum yaptı.

Elvan, Ekonomik Reform Programı'ndaki makroekonomik politikalara ve yapısal değişikliklere değinerek programın açıkları azaltmak, verimliliği ve rekabet gücünü artırmak amacıyla geliştirildiğini vurguladı.

Bakan Elvan, Türkiye'nin küresel tedarik zincirlerindeki avantajlı konumu sayesinde ticaretteki nakliye maliyetlerinin düşmekte olduğunu söyledi. Elvan, Orta Asya ve Orta Doğu için dağıtım ağları kuran Türkiye'nin İngiliz firmalara önemli avantajlar sunduğuna da dikkat çekti.

Bakan Elvan, konu yatırımcıları teşvik etmek olduğunda Türkiye'nin yabancılar için birçok fırsat sunduğunu söyledi. Elvan, yöneticilerin Türkiye ekonomisi ve ülke içindeki yatırım fırsatlarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 9-11 Temmuz tarihlerinde Venedik'te, Şubat 2020'den bu yana ilk yüz yüze görüşme olan, G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına da katıldı.

Bakan Elvan, G20 zirvesinin oturum aralarında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Güney Koreli mevkidaşı Sn. Nam-Ki Hong, Fransız mevkidaşı Bruno Le Maire ve Almanya Maliye Bakanı Bay Olaf Scholz ile bir araya geldi.
" src=