13.07.2021

Türkiye’den Digitalpark Teknokent Açılışı

​7 Temmuz'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi ortaklığında inşa edilecek Digitalpark Teknokent'in temel atma törenine katıldı.

Bakan Varank törende yaptığı konuşmada, teknoparkların teknolojik bilginin oluşturulması ve pazarlanmasındaki önemli rolü nedeniyle "Ar-Ge ve İnovasyon" ekosisteminin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

Bakan Varank sözlerine şu şekilde devam etti: “Teknoparklarımız, bugüne kadar 6,2 milyar ABD doları ihracat ve 131 milyar TL satış gerçekleştiren 6.680 şirkete ve bu sektörlerde 60.000'in üzerinde tam zamanlı Ar-Ge çalışanına ev sahipliği yapıyor. Bu şirketlerin %45'i yazılım sektöründe."

Bakan, Digitalpark Teknokent'in, İstanbul ve Rize'deki kampüsleriyle tam kapasiteye ulaşıldığında 4.000 tam zamanlı Ar-Ge personeli istihdam eden 300 girişimciye ev sahipliği yapacağını belirtti.

“2001 yılında Türkiye'de sadece iki teknopark vardı. Şu anda 57 lokasyona yayılmış 88 teknoparkımız var. “Önümüzdeki aylarda her bir ilimize en az bir teknopark kazandırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
" src=