3.05.2021

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Fransız MEDEF ile Web Semineri Düzenledi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, MEDEF International ile 3 Mayıs'ta “Türkiye'de Karbondan Arındırılmış Hidrojen Yatırım Fırsatları" başlıklı ortak bir web semineri düzenledi. Web seminerine Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi Refik Ali Onaner ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu konuşmasında “Türkiye'nin çeşitli sektörlerde küresel değer zincirlerine entegre olma başarısı sayesinde, hidrojen ekonomisinde de yerini alacağından eminiz" dedi. Dağlıoğlu “Türkiye'nin ihracatının kabaca yüzde 50'si Avrupa pazarlarına yapılmaktadır. Yeşil Anlaşma, Türkiye'nin mümkün olan en kısa sürede yeşil enerji dönüşümüne gitmesini gerekli kılıyor ve hidrojen de bunun çok önemli bir bileşenidir. Buna ek olarak, lojistik ve yenilenebilir enerji potansiyelindeki avantajlar, Türkiye'yi Avrupa'daki hidrojen açığını dolduracak tedarik kaynaklarından biri haline getiriyor" dedi.

Web seminerinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Proje Direktörü Görkem Yusuf Topçu da Türkiye'nin karbondan arındırılmış hidrojen yatırımlarına yönelik beklentileri, değer önerisi ve yenilenebilir enerji potansiyeliyle ilgili bir sunum yaptı.​

" src=