12.06.2020

Yatırım Ofisi Başkanı ABD Merkezli Şirketlere Seslendi

​​12 Haziran'da video konferans ile gerçekleştirilen Amerikan Şirketler Derneği Türkiye (AmCham Türkiye) yönetim kurulu toplantısına katılan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'de faaliyet gösteren ABD merkezli şirketlerin üst düzey yetkililerine hitap etti. 

Dağlıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, katılımcılara Yatırım Ofisi'nin kamu sektörü ile özel sektör arasında bir köprü olduğunu ve ABD’li şirketlerin karşılaştığı her türlü zorluğu veya sorunu hükümete aktarmaya hazır olduğunu hatırlattı. 

Türkiye’nin yatırım ortamının iyileştirilmesi için sektör temelli ihtiyaç belirleme vizyonu olduğunu söyleyen Dağlıoğlu, özel sektörden gelen her türlü katkının da memnuniyetle karşılandığını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 19 Eylül 2019'da başlattığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programını sektör temelli ihtiyaçların belirlenmesine örnek olarak verdi.

Hükümetin aldığı önlemler sayesinde Türkiye'nin daha iyi bir yatırım ortamına sahip olacağını ifade eden Dağlıoğlu ayrıca AmCham üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.
Yatırım Ofisi'nin ABD Merkezli Şirketlerle Toplantısından Görsel