23.06.2020

Yatırım Ofisi Türkiye'deki Teknoloji Yatırımlarının Geleceği Hakkında Konuştu

​​Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Turkish Heritage Organization tarafından 22 Haziran'da düzenlenen "Türkiye'nin Teknoloji Yatırımlarının Geleceği" başlıklı web seminerine katıldı.

Dağlıoğlu’nun yanı sıra, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da etkinliğe katıldı. Seminer sırasında iki konuşmacıya dijital dünyadaki gelişmeler ve Türkiye'de teknoloji sektörüne yapılan yatırımlar soruldu. 

Katılımcıları COVID-19 sonrası Türkiye'deki yatırım ortamı hakkında bilgilendiren Dağlıoğlu, ardından teknolojiyle ilgili soruları yanıtladı. Dağlıoğlu, Türk teknoloji sektörüne girişim sermayesi yatırımı yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: "Türkiye, uzun yıllardır özel sermaye yatırımcıları için çekici bir yatırım noktası." Trendyol, Opsgenie, Iyzico, Insider, Foriba, Gram Games, Peak Games, Payguru ve Natro gibi teknoloji sektöründeki girişim sermayesi yatırımlarını örnek veren Dağlıoğlu, bu yatırımlardan bazılarının salgının patlak verdiği dönemde gerçekleştiğinin altını çizdi.

Hükümetin Türkiye'ye daha fazla yatırımcı çekmek amacıyla yeni teşvik ve reformları uygulamaya sokma çabasından bahseden Dağlıoğlu şunları söyledi: "Salgının yol açtığı aksamalar nedeniyle küresel tedarik zincirinin yeniden düzenlendiği ve yer değiştirdiği günümüzde, yatırımcıların Türkiye'ye gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Diğer ülkelere göre avantajlarımızı ve uluslararası operasyonlarının bir kısmını Türkiye'ye taşımaları için sağlayabileceğimiz imkânları yatırımcılara tanıtacak yeni stratejiler geliştiriyoruz."  ​
Yatırım Ofisi Toplantısından Görsel