24.06.2020

Türkiye Ekonomisi KOVID-19 Sonrasında Hızlı Toparlanacak

​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 23 Haziran tarihinde düzenlenen Genel Kurul toplantısında katılımcılara hitap ederek "KOVID-19 krizi sonrasında Türkiye'nin “V” şeklinde hızlı bir toparlanma yaşamasını bekliyoruz" dedi. 

Bakan Albayrak Haziran ayı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) rakamlarının Türkiye'deki ticari faaliyetlerde istikrarlı bir toparlanma olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ertelenmiş talebin devreye girmesi, beklentilerdeki iyileşme, ve teşvik paketleri sayesinde Türkiye’nin potansiyel büyümesine yakın bir noktaya geleceğini söyledi.

Albayrak ayrıca Türk ekonomisinin toparlanmasına katkıda bulunacak yeni bir istihdam paketi üzerinde çalışıldığını açıkladı.  Bankacılık sektörünün gidişatına da değinen Albayrak, sektördeki özkaynak kârlılığının yüzde 11 civarında olduğunu belirtti. Bankaların, Türkiye'nin kalkınma hedefleriyle uyum halinde olması gerektiğine işaret eden Albayrak şöyle konuştu: "Düzenleyici kurumlarımız, ülkemizin finansal ve ekonomik istikrarını tehdit edecek girişimlere karşı gereken her önlemi almaktan çekinmeyecek bir düzeye kavuştu." 

Türk bankalarının sermaye yeterlilik oranı yüzde 18,6 ile yüzde 8 olan yasal alt sınırın oldukça üzerinde bulunuyor. 
/tr/news/news-from-turkey/sayfalar/turkeys-economy-to-have-v-shaped-recovery-after-covid-19.aspx