30.12.2009

2010 yılı yatırım bankacılığı açısından parlak geçecek

 

Referans - Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası’nın (TSKB) Genel Müdürü, Türkiye’de yatırım bankacılığı için 2010 yılının fırsatlarla dolu olacağı öngörüsünde bulundu.

 

2010 yılında halka arz işlemlerinde artış olabileceğini söyleyen TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, özellikle elektrik üretim ve dağıtım özelleştirmeleri başta olmak üzere yeni yılın satın alma danışmanlığı açısından yoğun geçeceğini söyledi.

 

Referans gazetesine konuşan Eroğlu, Türk lirası faizlerindeki düşüşün önümüzdeki yıl özel sektör tahvil ihraçlarının artmasını teşvik edebileceğini söyledi. Özel sektör tahvillerinin, şirketlerin maliyetlerini düşürebileceğini belirten Eroğlu, bunların devlet tahvilinin üzerinde getiri fırsatı sağlayabileceğini ekledi. Hem birincil hem de ikincil sermaye piyasalarının aktif olmasını bekleyen Eroğlu, faizlerin yükselmeye başladığı bir senaryonun bile sermaye piyasasında yatırımcılar için tatmin edici bir gelir potansiyeli oluşturabileceğini söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png