25.02.2010

Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu bu yıl İstanbul’da yapılacak

 

Referans - Karadeniz ve Hazar bölgelerindeki enerji kaynaklarının geleceği önümüzdeki Eylül ayında İstanbul’da tartışılacak. ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nin organize edeceği Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu 29 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

 

İlk kez 2009 yılında Romanya’da düzenlenen forumun bu yılki ana temasını Karadeniz-Hazar bölgesinin küresel, siyasi ve ekonomik yapısı ile bölgede gelecekte enerji yönetimi ve ekonomik riskler alanlarında beklenen değişiklikler oluşturacak.

 

Yüksek düzeyde uluslararası katılımla gerçekleştirilecek forum boyunca, Karadeniz-Hazar bölgelerindeki sorunlar tartışılacak ve olası çözümler aranacak. Buna uygun olarak gündemdeki konular arasında bölgenin stratejik vizyonu, krizin bölgedeki enerji sektörüne etkileri, Avrasya’da enerji ve ekonomi alanlarındaki değişimler, nükleer enerji seçenekleri, yatırımlardaki yönetim riskleri, şeffaflık ve yasal sorunlar ile enerji sektöründe yeni yatırım modellerinin oluşturulması yer alıyor. Diğer tartışılacak konular arasında ise enerji verimliliğini teşvik etme politikaları, iklim değişikliği, güneyden Batı Avrupa’ya doğal gaz ihracatı, Türkiye’nin doğu-batı doğrultusunda enerji nakil yolu olarak rolü ve vergi politikaları yer alıyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png