22.01.2010

“Avrupa Kültür Başkenti İstanbul” konuklarını ağırlamaya hazır

 

Today’s Zaman - İstanbul’un “Avrupa Kültür Başkenti” unvanını almasının ardından 2010 yılında kentteki otellerin doluluk oranlarında % 20’ye varan bir artış bekleniyor.

 

İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olarak geçireceği dönemde kendine özgü yönlerini ve kültürel mirasını öne çıkararak, bir turist akınına uğrayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, İstanbul, geçtiğimiz yıl ekonomik krize rağmen % 6’lık bir büyüme ile 7,4 milyondan fazla yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

 

Bu yıl 10 milyon ziyaretçi hedefleyen turizm yetkilileri % 30’luk bir artış anlamına gelecek bu rakamın kentteki oteller için de rekor sayıda müşteri anlamına geldiğini söylediler.

 

Türkiye Oteller Federasyonu Başkan Yardımcısı Seçim Aydın, İstanbul’daki otel sahiplerinin doluluk oranlarında % 20 oranında artış beklediğini ve oda fiyatlarının artabileceğini söyledi. Aydın, gelmesi beklenen turistleri ağırlayabilmek için yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde önemli yatırımların yapıldığını vurguladı.

 

Avrupa Kültür Başkenti sıfatıyla İstanbul’un imajını güçlendirmek için gösterdiği çabalara değinen Aydın, kentin Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından “Altın Elma” ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png