27.08.2010

İstanbul'da Doğu-Batı köprüsü kuruldu, modadan 3 milyar ABD doları göründü

Hürriyet  - İstanbul, moda haftasının yanı sıra, dünden itibaren iki moda fuarına birden ev sahipliği yapmaya başlayarak, bu alanda Doğu-Batı köprüsüne dönüştü. Bu hareketlilik, moda ekonomisinin beş yılda 3 milyar ABD dolarına ulaşma öngörüsünü güçlendirdi. 

 

İstanbul Moda Haftası - Istanbul Fashion Week (IFW) tüm hızıyla sürerken, dün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla kampüsünde Collection Premiere İstanbul (CPI) moda fuarı kapılarını açtı. CPI'da fuara katılanların % 20'si Avrupalı markalardan oluşuyor ve ziyaretçilerin önemli bir bölümü de Avrupa ülkelerinden geliyor. Öte yandan CNR Expo Yeşilköy'de İstanbul Moda Fuarı da başladı. Irak Ticaret Bakanlığı'na bağlı Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Hadi Jadoo'nun katılımıyla açılışı gerçekleşen fuarda ise Orta Doğu ülkelerinin ağırlığı kendini hissettiriyor.

 

Doğu-Batı köprüsü İstanbul, hep söylenen Doğu-Batı buluşmasına gerçek anlamda ev sahipliği yaparken, Avrupalı firma ve ziyaretçiler Türkiye üzerinden Doğu'ya, Orta Doğu ülkelerinden gelen ziyaretçi ve katılımcılar ise Türkiye üzerinden Batı'ya uzanmaya çalışıyor. Modanın Doğu-Batı köprüsü İstanbul'da kurulurken, beş yılda şehirde yaratılacak moda ekonomisinin 3 milyar ABD dolarına çıkması bekleniyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; istanbul; moda haftası; moda fuarı; doğu-batı; orta doğu; cnr expo