24.03.2021

İtalyan Eldor Türkiye'ye Yatırım Yapıyor

​İtalyan Eldor Grubu İzmir'deki Ege Serbest Ticaret Bölgesi'nde (AFZ) 100 milyon ABD doları değerinde elektrikli araç sistemleri üretimi yatırımı yapıyor. 19 Mart tarihli Resmi Gazete'de açıklanan Proje Bazlı Yatırım Teşvikleri kapsamında söz konusu yatırıma devlet desteği sağlanacak.

Eldor yeni tesisinde dönüştürücüler, enerji yönetim modülleri ve batarya şarj üniteleri üretecek ve 700 kişilik ek istihdam sağlayacak.

İtalya, ABD, Çin ve Brezilya'daki fabrikalarının yanı sıra Eldor Grubu, üç tesisi ile 1998 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor ve 1750 kişiye istihdam sağlıyor.

Daha önce, Koç Holding ve Amerikan otomotiv devi Ford ortak girişimi Ford Otosan Türkiye'de batarya üretimi yapmaya karar vermiş ve aynı teşvik düzenlemesiyle devlet desteği almıştı.

Tüm bu yatırımlar ve Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubunun  (TOGG) yerel geliştirilmiş elektrikli otomobili ile Türkiye, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olmayı ve otomotiv sektöründeki köklü bilgi birikimini güçlendirmeyi hedefliyor.​

" src=
Eldor; İtalya; Ege Serbest Ticaret Bölgesi