31.03.2010

Merkel’in gündeminde 'enerji' vardı

 

Akşam - Resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, gezisinin İstanbul ayağında Çırağan Sarayı'nda Türk iş adamları ile bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katıldığı Türk-Alman Ekonomi Forumu öncesinde yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Merkel, enerji alanında Türkiye'ye yatırım yapacakları mesajını verdi.

 

Türkiye'nin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeline dikkat çeken Merkel, “Almanya bu konuda çok önemli teknolojiye sahip, ortak yatırım yapabiliriz” dedi. Merkel'in ziyaretiyle beraber Alman enerji devleri de İstanbul'a geldi. Borusan Holding ile birlikte toplam tutarı 2,5 milyar avroyu bulan yatırım yapacak EnBW CEO’su Hans Peter Willis, Türkiye’de enerji üretimi ile ilgilendiklerini belirtti. Türkiye’de enerji piyasasına girmek isteyen bir diğer Alman firması da, aynı zamanda Nabucco’nun ortaklarından biri olan RWE. RWE’nin İstanbul ve Ankara doğal gaz dağıtım ihalelerine talip olduğu gelen bilgiler arasında.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
angela merkel; almanya başbakanı; türkiye; recep tayyip erdoğan; türk-alman ekonomik forumu; enerji yatırımları; yenilenebilir enerji; enbw; rwe