2.07.2020

Türkiye Güvenli Turizm için Gerekli Önlemleri Aldı

​​​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanlığı yöneticilerinden oluşan bir heyet ile birlikte KOVID-19 salgını ve turizm konusunda ikili ilişkiler ve iş birliği konusunda görüşmek üzere üst düzey toplantılar yapmak için 2 Temmuz'da Almanya'ya ziyarette bulundu. 

Görüşmenin ardından Alman görevdaşı Heiko Maas ile basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye gerekli tüm önlemleri aldı ve şimdi ziyaretçilerini bekliyor,” açıklamasını yaptı. 

Bu arada, Türkiye İletişim Müdürlüğü, “Türkiye, yeni tip koronavirüsle mücadele etmek için aldığı ciddi önlemlerin ardından ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanıyor,” açıklamasını yayımladı. Bu önlemler şunları içeriyor;

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de güvenli bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler için sağlık önlemlerini belirlemek üzere “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programını” başlattı.
- Tesis ve taşıtların, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı tarafından belirlenen hijyen standartlarını karşılaması zorunlu olacak.
- 720'den fazla otel sertifika almak için başvuruda bulundu. 
- Mavi Bayrak sertifikalı plajlar, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyelerine uygun olarak düzenlendi. 
- 1 Temmuz 2020'ye kadar, yüksek ziyaretçi kapasitesine sahip havaalanı merkezlerinde yolculara KOVID-19 testi yapıldı.
- Yeni sigorta sistemi ile uluslararası ziyaretçiler Türkiye'deki sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Belirlenen limitler 2,000 ile 7,000 Euro arasında, maliyetler ise 12 ile 33 Euro arasında değişiyor. 
Mevlüt Çavışoğlu'nun Alman Mevkidaşı ile Birlikte Çekilmiş Fotoğrafı
Mevlüt Çavuşoğlu; Mehmet Nuri Ersoy; KOVID-19; turizm; sertifika