6.12.2016

Pepsi Türkiye’de altıncı fabrikasını kuruyor

ABD merkezli yiyecek ve içecek devi PepsiCo, Türkiye’de altıncı fabrikasını kuracağını açıkladı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) yer göstermesi ile kurulacak fabrika, Manisa’da 35.000’i kapalı olmak üzere toplam 100.000 metrekarelik bir alana inşa edilecek ve patates işleme ve ürün sevkiyat noktaları gibi yeni teknolojilerle donatılacak.

 

15 Temmuz’dan sonra açıklanan ilk yatırımlardan biri olma özelliğine sahip PepsiCo yatırımı, TYDTA Başkanı Arda Ermut ve PepsiCo Genel Müdürü Levent Yüksel tarafından açıklandı.

 

PepsiCo Genel Müdürü Levent Yüksel, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusu ile Türkiye’nin kendileri için stratejik önemine vurgu yaparak doğrudan ve dolaylı olarak 43.000 kişiye iş imkanı sağladıklarını belirtti. Yüksel, Manisa’yı seçmelerinin üç ana sebebi olduğunu ifade ederek, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin elverişli altyapısının, nitelikli işgücünün ve Antalya-Izmir gibi büyük şehirlere yakınlığının bu kararı vermelerinde etkili olduğunu söyledi. Yüksel ayrıca, fabrikanın tamamlandığında PepsiCo’nun Türkiye’deki üretiminin yüzde 25-30’unu gerçekleştireceğini ve 2022 yılına kadar 500’den fazla kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

 

Toplantıda konuşan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise, PepsiCo’nun bu yatırımının Türkiye’nin geleceğine olan güvenlerinin bir ifadesi olduğunu söyledi. 15 Temmuz’dan sonra piyasaların hemen toparlandığının altını çizen Ermut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletin tüm kurumlarının ve kademelerinin darbe girişimi sonrası gerekli tüm önlemleri ivedilikle aldığını belirtti. PepsiCo’ya yatırım kararı için teşekkür eden Ermut, Türkiye’nin hızla yatırım çekmeye devam edeceğinin altını çizdi.

 

PepsiCo Türkiye’de, Izmir, Corlu ve Adana’da üç adet içecek fabrikası, Kocaeli ve Mersin’de ise iki adet yiyecek fabrikası ile faaliyet gösteriyor. Şirket Türkiye’de 3.000’i doğrudan, 40.000’i dolaylı olmak üzere toplamda 43.000’in üzerinde iş imkanı sağlıyor.

Pepsi Fabrikası'nın Kuruluşu İçin El Sıkışan İş Adamı Fotoğrafı