7.12.2016

Mado, Venture Capital Bank ve Al Sraiya Holding ile ortaklık anlaşması imzaladı

Tatlı ve gıda zinciri Mado, Bahreyn merkezli Venture Capital Bank (VCBank) ve Katar merkezli Al Sraiya Holding ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

 

150 milyon dolarlık anlaşma ile, Mado'nun yüzde 60 hissesi mevcut sahiplerinde kalırken, geri kalan paylar VCBank ve Sraiya Holding'e ait olacak. Anlaşma ayrıca, franchise zincirinin Körfez İşbirliği Konseyi bünyesindeki ülkelerde daha da genişlemesini içeriyor.

 

VCBank CEO'su Abdullatif Janahi, Ankara'daki imza töreninde, Mado, Al Sraiya Holding Grubu ve diğer stratejik yatırımcılar ile olan bu yeni ortaklığı duyurmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Janahi, "Mado ile yapılan anlaşma, VCBank'ın Türkiye'deki üçüncü büyük yatırımı ve sağlam temelleri ve güçlü ekonomisi nedeniyle odaklanmaya devam edeceğimiz bir pazara erişim imkânı sağlıyor" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Avrupa’da en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğuna dikkat çeken Janahi, Türkiye’nin özellikle yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren şirketler için stratejik bir konum ve fırsatlar sunduğunu söyledi.

 

1962 yılında dondurmacı olarak kurulan Türkiye'nin en büyük pastane ve dondurma zinciri Mado’nun, bugün Türkiye genelinde 310, dünya genelinde ise Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Çin, Kıbrıs, Gürcistan, Yunanistan, Irak, Kuveyt, Hollanda, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 48 noktada 1.150’den fazla çalışanı bulunuyor.

Mado, Venture Capital Bank ve Al Sraiya İmzaladığı Ortaklık Anlaşması Fotoğrafı