15.06.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Liderler Zirvesine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Haziran'da Brüksel'de düzenlenen ve üye ülkelerin liderlerini bir araya getiren NATO Liderler Zirvesine katıldı.

NATO liderleri zirvede, siber saldırılar ve tehditler karşısında askeri ittifakın önümüzdeki on yılda izleyeceği yolu tartıştı. Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun küresel zorluklar karşısında daha aktif olması gerektiğinin altını çizerek “Akdeniz, Karadeniz, Avrupa ve Asya gibi bölgelerde NATO güvenliğine ihtiyaç duyulursa, ittifak daha etkili girişimde bulunmalıdır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin oturum aralarında yaptığı ikili görüşmeler kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Hükümeti Başkanı Pedro Sánchez Pérez-Castejón, Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nausėda, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Macaristan Başbakanı Viktor Orbán gibi ülke liderleriyle bir araya geldi.

" src=