8.12.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan YASED Uluslararası Yatırım Zirvesi’ne Katıldı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) kuruluşunun 40. Yılı vesilesi ile düzenlediği 5 günlük Uluslararası Yatırım Zirvesi 7 Aralık tarihinde başladı.

Zirvede açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükumetin düşük risk ve yüksek güven sunarak Türkiye'yi yerli ve uluslararası yatırımcılar için cazibe merkez yapmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Uluslararası yatırımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelin ve Türk misafirperverliğinin farkına varın. Ülkemizde hukuk, demokrasi ve ekonomide yeni bir reform seferberliği başlattık. En geniş zeminde, en kapsamlı mutabakatla, kimseyi dışlamadan bu süreci yönetmeyi arzu ediyoruz. İlave reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştireceğiz," şeklinde konuştu.

Zirvede “Uluslararası Doğrudan Yatırımların Yeni Görünümüne Genel Bakış" başlıklı panele katılan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, istikrarlı yönetimi, sağlık yatırımları, hastane kapasitesi, ulusal teknolojik hamleleri ve kriz yönetme kabiliyeti sayesinde Türkiye'nin COVID-19 krizini başarıyla yöneten ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

Dağlıoğlu “Salgın, her ne kadar küresel uluslararası doğrudan yatırımları olumsuz etkilemiş olsa da ülkemiz bu dönemde çok önemli yatırımlar çekmeye devam etti. Fintech'ten oyun endüstrisine, imalattan hizmet sektörüne kadar birçok sektörde uluslararası yatırımcıların Türkiye'de şirket satın alma ve birleşme alanında aktif olduklarını gördük," dedi. ​​

YASED Uluslararası Yatırım Zirvesinde Çekilmiş Recep Tayyip Erdoğan Fotoğrafı