28.09.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teknolojinin En Büyük Sermayesi Üretken Zihinlerdir

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Eylül’de, Türkiye’nin en büyük havacılık festivali olan ve Gaziantep’te 3’üncüsü düzenlenen Teknofest’e katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan genç katılımcılara seslendi ve onları yapay zekâ, blok zinciri, siber güvenlik ve nesnelerin interneti gibi gelişmekte olan teknolojilerde küresel başarılara katkıda bulunmaya teşvik etti ve “Teknolojinin en büyük sermayesi üretken zihinlerdir. Diğer her şey bunun ardından gelir,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümet destekli altyapı yatırımlarının gençlerin çabalarını destekleyeceğini söyledi. “Biz kurduğumuz güçlü altyapıyla, verdiğimiz desteklerle, sağladığımız fırsatlarla, TEKNOFEST gibi platformlarla sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz,” diye ekledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, dört gün boyunca gerçekleşen havacılık gösterileri, yarışmalar ve fuarlarla zengin bir gündeme sahipti. Bu yıl çeşitlilik gösteren yarışma kategorileri arasında biyoteknoloji, inovasyon, tarım teknolojileri, çevre ve enerji teknolojileri, ulaştırma, eğitim, helikopter ve jet motoru tasarımı gibi alanlar da yer aldı.

Teknofest kapsamında katılımcılara toplamda 3 milyon TL ödül verildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEKNOFEST Konuşmasında Çekilmiş Fotoğrafı