11.01.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Doğu Bölgelerini Bağlayan Devegeçidi Köprüsünün Açılışını Yaptı

​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yoluyla katıldığı açılışta, “Kalkınma altyapısını sürekli hızlandırarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için zemin tesis ediyoruz,” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın KOVİD-19 salgınının tetiklediği krizleri aşmaya çalıştığı bu dönemde Türkiye, kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden yoluna devam ediyor,” şeklinde konuştu.

9 Ocak’ta Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları’nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzun vadede hedeflerine ulaşmak için altyapı projelerine yatırım yapacağını söyledi. 

Yörüngeye fırlatılan uydu, yerli ve milli kaynaklarla üretilen helikopter motoru gibi Türkiye'nin yakın zamanda yaptığı iki önemli proje ekseninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KOVİD-19 salgınına karşı mücadeleden sağlık hizmetlerinin iyileşmesine ve başkaları için örnek model olan destek programlarımıza kadar her alanda ilerleme kaydediyoruz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pandemi sebebiyle zorunlu kılınan yeni küresel ve ekonomik düzenin kurulmasında ırk, renk, inanç veya kültür farkı olmadan insanlığın tüm taraflarının kapsanacağına dair inancını paylaşarak şöyle devam etti: “Türkiye hem bölgesel hem küresel anlamda bu anlayışın hem fikri savunuculuğunu yapmanın hem de sahada fiili uygulamayı gerçekleştirmenin gayreti içindedir. Kadim medeniyet birikimimiz, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ve pek çok renkle zenginleşmiş olan kültür geçmişimizle insanlığa bu sözü verebilecek bir yerde durduğumuzun farkındayız.”​​
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Devegeçidi Köprüsü Açılışı Sırasında Çekilmiş Fotoğrafı