8.07.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pandemi Sonrası Yoğun Programına Devam Ediyor

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayı başında KOVID-19 sonrası dönemde Türkiye'nin ekonomik faaliyetlerini ve kendi kendine yeterliliğini desteklemek için çeşitli sektörlerde çok sayıda etkinliğe katıldı. 

3 Haziran'da Konya Ovası projesinin ilk üç sulama bölümünün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin salgın sırasında tarım sektöründeki üretim potansiyelinden fayda gördüğünü söyledi. Erdoğan, “Tarım üretiminde ve gıda alanında kendi kendine yeterli olmanın tartışılmaz üstünlüğü, salgın döneminde görülmüştür. Türkiye, kendi ihtiyacını karşılamanın ötesinde ihracat potansiyeline sahip bir ülkedir,” dedi.

4 Temmuz'da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, küresel ve beklenmedik bir kriz karşısında diğer gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye'nin sağlık alanındaki başarısının önemine dikkat çekti. “KOVID-19'a karşı örnek mücadelemiz, sağlık turizminde Türkiye için yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi bir sağlık merkezi haline getirmeye kararlıyız.”

5 Temmuz'da yeni inşa edilen hidroelektrik santrallerinin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yenilenebilir enerji üretimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, kurulu yenilenebilir enerji kapasitesi açısından dünyada 13. ve Avrupa'da 6. sırada yer aldığını söyledi. Aynı etkinlikte Erdoğan, ülkenin enerji şebekesini oluşturması beklenen Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli fabrikasının Ağustos ayı bitmeden faaliyete geçeceğini de açıkladı.
Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin Açılışını Yaparken Çekilmiş Recep Tayyip Erdoğan Fotoğrafı