9.07.2020

Turkish Cargo Küresel Pazardaki Payını Yükseltti

​​​Birçok küresel kargo şirketi KOVID-19 salgınının olumsuz etkileriyle mücadele ederken Türk Hava Yolları'nın kargo operasyonlarını gerçekleştiren Turkish Cargo'nun pazar payı yüzde 5'e yükseldi.  

Mayıs ayına ait dünya hava kargosu verileri, koronavirüs nedeniyle küresel hava taşımacılığı pazarının yüzde 28,5 oranında daraldığını, buna rağmen Turkish Cargo'nun büyüyerek her 20 hava sevkiyatından birini taşıdığını ortaya çıkardı.

Verilere göre: “Küresel çapta akut etkileri olan salgının seyri sırasında küresel hava kargosu piyasası, Ocak-Mayıs aylarında yüzde 18 azalarak ciddi bir daralma yaşadı. Ancak Turkish Cargo, yıllık bazda tonaj kaybı görmeden küresel bir köprü gibi hareket ederek uluslararası tedarik zincirinin kesintiye uğramasını önledi."

300'den fazla doğrudan ve dolaylı destinasyona sevkiyat yapan Turkish Cargo, aynı zamanda, salgın sırasında Türkiye ve yardıma muhtaç ülkeler arasında aracılık yaptı. Ocak-Haziran 2020 döneminde Turkish Cargo tarafından 21.547 ton ilaç ve yaklaşık 7.000 tıbbi malzeme taşındı.
THY Kargo Uçağı Görseli